Goirlese Reuzenoptocht 2023

Aangestoken door het grote succes van de Reuzenoptocht van 2018 is Stichting Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel  druk bezig met de voorbereiding van de 2e internationale Goirlese Reuzenoptocht.

Het doorgaan van de Reuzenoptocht is in zeer belangrijke mate afhankelijk van het verkrijgen van voldoende financiële middelen. Verschillende fondsen, instellingen en ondernemers in Goirle en Riel hebben inmiddels financiële bijdragen toegezegd om de reuzenoptocht mogelijk te maken. Op basis van de financiële toezeggingen hebben wij nu kunnen besluiten dat de Goirlese Reuzenoptocht 2023 doorgaat.


Op zondag 17 september 2023 trekt de 2e internationale Goirlese Reuzenoptocht door het centrum van Goirle. Het wordt een grote Reuzenoptocht met deelname van Nederlandse, Belgische en Franse reuzen, reuzinnen en reusjes. We hebben inmiddels 46 reuzen, reuzinnen en reusjes, 8 muziekgroepen en 1 groep vendeliers uitgenodigd voor onze Reuzenoptocht.|
De internationale Reuzenoptocht gaat van start om 13.30 uur en vertrekt vanaf het terrein van het nieuwe gebouw van de HAVEP aan de Parallelweg.
De route van de Reuzenoptocht is: Parallelweg, Bergstraat, Tilburgseweg, Dorpsstraat, Oude Kerkstraat, Th. van Diessenstraat, Kloosterstraat, Tilburgseweg, Kloosterplein
Voor kinderen is er op 17 september 2023 een reuzenspeurtocht .
Net als in 2018 sluiten we de Reuzendag natuurlijk af met een spetterend muziekaal optreden van een bekende band op het Kloosterplein. Hierover binnenkort meer informatie.

De Goirlese Reuzenoptocht 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:       

Dircken & Partners Financiële Dienstverlening
Bike Totaal Paul van Korven
Autobedrijf Rombouts
Regiobank Goirle
Van Oirschot + van Ginhoven: Thuis in fietsen 
Kaas & meer
Don van Gorp, professionele klimmaterialen
Loodgietersbedrijf Gebr. Van Berkel B.V 

Administratie- Advieskantoor Gijbels