Goirlese Reuzenoptocht 2023

Aangestoken door het grote succes van de Reuzenoptocht van 2018 is Stichting Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel  druk bezig met de voorbereiding van de 2e internationale Goirlese Reuzenoptocht.

Het doorgaan van de Reuzenoptocht is in zeer belangrijke mate afhankelijk van het verkrijgen van voldoende financiële middelen. Verschillende fondsen, instellingen en ondernemers in Goirle en Riel hebben inmiddels financiële bijdragen toegezegd om de reuzenoptocht mogelijk te maken. Op basis van de financiële toezeggingen hebben wij nu kunnen besluiten dat de Goirlese Reuzenoptocht 2023 doorgaat.

Actuele informatie: https:Flyer.pdf

Voor de fotoherinnering klik hier


Op zondag 17 september 2023 trekt de 2e internationale Goirlese Reuzenoptocht door het centrum van Goirle.

Inclusief reuzin Johanna Abcovia en reus Toon mee `t vèèreke zullen er dan 48 Nederlandse, Belgische en Franse reuzen, reuzinnen en reusjes, 8 muziekgroepen en 1 groep vendeliers deelnemen. De vermaarde band Dutch Pipes and Drums zal al spelend voorop lopen in de Reuzenoptocht.

De internationale Reuzenoptocht start om 13.30 uur. De route is: Parallelweg, Zandschelstraat, Fabriekstraat, Doctor Ariensstraat, Bergstraat, Tilburgseweg, Dorpsstraat, Oude Kerkstraat, Thomas van Diessenstraat, Kloosterstraat, Tilburgseweg, Kloosterplein.

De 2e internationale Goirlese Reuzenstoet biedt een schitterend schouwspel van kleurrijke reuzen en reuzinnen en daarmee veel kijkplezier. Tevens brengt dit evenement de reuzencultuur en de traditie van reuzenoptochten onder de aandacht.       

Na afloop worden de deelnemende reuzen en reuzinnen opgesteld op het Kloosterplein en op diverse plekken in het centrum van Goirle. Voor kinderen is er op 17 september 2023 een reuzenspeurtocht .

We sluiten het Reuzenfestijn af met een spetterend optreden van de bekende coverband That’s Live op het Kloosterplein. Dat belooft een mooie afsluiting van de dag te worden.

Voor een overzicht van de deelenemende reuzen en reuzinnen klik hier


De Goirlese Reuzenoptocht 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:       

Dircken & Partners Financiële Dienstverlening
Bike Totaal Paul van Korven
Autobedrijf Rombouts
Regiobank Goirle
Van Oirschot + van Ginhoven: Thuis in fietsen 
Kaas & meer
Don van Gorp, professionele klimmaterialen
Loodgietersbedrijf Gebr. Van Berkel B.V 

Administratie- Advieskantoor Gijbels
Bouwbedrijf Krijnen BV
Rentmeester Makelaardij
Kwalitaria Delifrance Tra
Mutsaers Textiles BV 
Van Oort Tentenverhuur
De Braacken Groente en Fruit
Bakkerij Ad Spapens
Jolanda van Nuenen, Beeld-oncept-Fotografie
Hennie Bertens-van de Pol, vormgever