De Goirlese Reuzenoptocht komt er aan! (5)

_dsc6396Zondag 7 oktober 2018 nadert snel! Dan zijn er voor het eerst in de geschiedenis van Goirle een groot aantal  reuzen te zien.  Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel laat 32 reuzen, reuzinnen, begeleid door diverse muziekgroepen, rondtrekken door het centrum. Het is een internationale Reuzenoptocht met giganten afkomstig uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië.

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE REUZENOPTOCHT

–  rond 13.45 uur vertrekt de Reuzenoptocht vanaf het Havep-terrein en trekt in een kleurrijke stoet door het Goirlese centrum;
–  optochtroute: Bergstraat,  Tilburgseweg,  Dwarsstraat, Koudepad,  Oude Kerkstraat, Thomas van Diessenstraat,  Kloosterstraat,  Dwarsstraat, Tilburgseweg, Kloosterplein;
–  na afloop van de Reuzenoptocht staan de  reuzen en reuzinnen opgesteld  op het Kloosterplein en directe omgeving.

Ter gelegenheid van de Reuzenoptocht  wordt een mooie glossy uitgebracht, die eind september huis aan huis  wordt verspreid.

ACTIVITEITEN OP HET KLOOSTERPLEIN

–  voor en tijdens de Reuzenoptocht treden Memory Lane en Back in Time op;
–  kinderen kunnen meedoen met reuzen tekenen. Voor de mooiste tekeningen zijn er leuke prijzen;
–  kinderen kunnen deelnemen aan een Reuzenspeurtocht en krijgen dan een leuke attentie;
–  voor kinderen worden reuzenverhalen  verteld;
–  reuzendans van reuzen en reuzinnen;
–  gasterij De Commanderie verzorgt eten en drinken.

De festiviteiten worden afgesloten  met een spetterend optreden van Ogham.

De Goirlese eetgelegenheden Casa di Renzo, Blauw, Flanders  en Mozes serveren een “reuzen hap”. Alles bij elkaar wordt het een bijzonder Bourgondisch festijn!

 

GOIRLESE REUZIN EN RIELSE REUS IN ROERMOND

Reus Toon mee `t vèèreke en reuzin Johanna Abcovia namen zondag 9 september jl. deel aan een grote historische optocht aldaar. Prachtig uitgedoste vorsten met hun hofhouding, ruiters met jachthonden, schutterijen, vendelzwaaiers, muziekgezelschappen en tientallen reuzen trokken voorbij in het centrum van Roermond. Rijen dik stonden de toeschouwers langs de route, naar schatting meer dan 30.000.

Het was een feestelijke historische dag, waar Johanna Abcovia  en Toon mee `t vèèreke  Goirle en Riel weer reusachtig op de kaart hebben gezet.

VRIEND VAN DE GOIRLESE REUZIN EN DE RIELSE REUS

Draagt u de reuzin en de reus een warm hart toe, wordt dan Vriend van hen. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Verschillende mensen zijn nu al voorgegaan!  U kunt zich aanmelden via e-mail m.v.d.tillaart@kpnplanet.nl of door te bellen naar 013 5346700.

Kijk voor informatie eens op onze Facebook pagina en op onze geactualiseerde site www.reuzengildegoirle-riel.nl

Mathieu van den Tillaart
Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel