Gôolse Reuzenoptocht, een grandioos succes!

dsc_6091

Rijen dik stonden toeschouwers op zondag 7 oktober 2018 langs de optochtroute. Ze zagen 31 reuzen en reuzinnen uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië met hun muziekgroepen door het centrum van Goirle trekken. De reuzen en reuzinnen kregen

veel enthousiaste reacties uit het publiek en volop applaus. Veel kinderen deden mee aan de Reuzenspeurtocht en aan reuzen tekenen.

Na afloop van de schitterende Reuzenoptocht was er een Reuzendans op het Kloosterplein die veel bekijks trok.

 

 

 

002_goirle_reuzenoptocht

13

 

 

 

 

 

De Goirlese Reuzenoptocht komt er aan! (5)

_dsc6396Zondag 7 oktober 2018 nadert snel! Dan zijn er voor het eerst in de geschiedenis van Goirle een groot aantal  reuzen te zien.  Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel laat 32 reuzen, reuzinnen, begeleid door diverse muziekgroepen, rondtrekken door het centrum. Het is een internationale Reuzenoptocht met giganten afkomstig uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië.

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE REUZENOPTOCHT

–  rond 13.45 uur vertrekt de Reuzenoptocht vanaf het Havep-terrein en trekt in een kleurrijke stoet door het Goirlese centrum;
–  optochtroute: Bergstraat,  Tilburgseweg,  Dwarsstraat, Koudepad,  Oude Kerkstraat, Thomas van Diessenstraat,  Kloosterstraat,  Dwarsstraat, Tilburgseweg, Kloosterplein;
–  na afloop van de Reuzenoptocht staan de  reuzen en reuzinnen opgesteld  op het Kloosterplein en directe omgeving.

Ter gelegenheid van de Reuzenoptocht  wordt een mooie glossy uitgebracht, die eind september huis aan huis  wordt verspreid.

ACTIVITEITEN OP HET KLOOSTERPLEIN

–  voor en tijdens de Reuzenoptocht treden Memory Lane en Back in Time op;
–  kinderen kunnen meedoen met reuzen tekenen. Voor de mooiste tekeningen zijn er leuke prijzen;
–  kinderen kunnen deelnemen aan een Reuzenspeurtocht en krijgen dan een leuke attentie;
–  voor kinderen worden reuzenverhalen  verteld;
–  reuzendans van reuzen en reuzinnen;
–  gasterij De Commanderie verzorgt eten en drinken.

De festiviteiten worden afgesloten  met een spetterend optreden van Ogham.

De Goirlese eetgelegenheden Casa di Renzo, Blauw, Flanders  en Mozes serveren een “reuzen hap”. Alles bij elkaar wordt het een bijzonder Bourgondisch festijn!

 

GOIRLESE REUZIN EN RIELSE REUS IN ROERMOND

Reus Toon mee `t vèèreke en reuzin Johanna Abcovia namen zondag 9 september jl. deel aan een grote historische optocht aldaar. Prachtig uitgedoste vorsten met hun hofhouding, ruiters met jachthonden, schutterijen, vendelzwaaiers, muziekgezelschappen en tientallen reuzen trokken voorbij in het centrum van Roermond. Rijen dik stonden de toeschouwers langs de route, naar schatting meer dan 30.000.

Het was een feestelijke historische dag, waar Johanna Abcovia  en Toon mee `t vèèreke  Goirle en Riel weer reusachtig op de kaart hebben gezet.

VRIEND VAN DE GOIRLESE REUZIN EN DE RIELSE REUS

Draagt u de reuzin en de reus een warm hart toe, wordt dan Vriend van hen. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Verschillende mensen zijn nu al voorgegaan!  U kunt zich aanmelden via e-mail m.v.d.tillaart@kpnplanet.nl of door te bellen naar 013 5346700.

Kijk voor informatie eens op onze Facebook pagina en op onze geactualiseerde site www.reuzengildegoirle-riel.nl

Mathieu van den Tillaart
Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel

De Goirlese Reuzenoptocht komt er aan! (4)

De voorbereiding van de eerste Goirlese Reuzenoptocht ooit  op zondagmiddag 7 oktober 2018 is in volle gang.affiche Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel  is stevig bezig de reuzenoptocht  definitief vorm en inhoud te geven. Het wordt  een grote, internationale Reuzenoptocht.  De Goirlese reuzin Johanna Abcovia  en de Rielse reus Toon mee ’t vèèreke  zullen  gastvrouw en gastheer zijn van de deelnemende reuzen en reuzinnen. 

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE REUZENOPTOCHT
– 32 reuzen, reuzinnen en reusjes, begeleid door diverse muziekgroepen, trekken rond;
–  de deelnemende reuzen en reuzinnen zijn afkomstig uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië;
–  de reuzen en reuzinnen worden vanaf 10.00 uur opgebouwd op het Havep-terrein aan de Bergstraat;
–  rond 13.45 uur vertrekt de Reuzenoptocht vanaf het Havep-terrein en trekt dan in een kleurrijke en imposante stoet door het Goirlese centrum;
–  route van de optocht: Bergstraat,  Tilburgseweg,  Dwarsstraat, Koudepad,  Oude Kerkstraat, Thomas van Diessenstraat,  Kloosterstraat,  Dwarsstraat,  Tilburgseweg, Kloosterplein;
–  de route is circa 2 kilometer. Dit betekent dat de laatste reus/reuzin naar inschatting tussen 15.30 uur en 16.00 uur op het Kloosterplein zal aankomen;
–  na afloop van de Reuzenoptocht staan de deelnemende reuzen en reuzinnen enige tijd opgesteld op het Kloosterplein of directe omgeving. Enkele reuzen en reuzinnen voeren daar dan een reuzendans uit.

Ter gelegenheid van de Reuzenoptocht Goirle wordt een mooie glossy uitgebracht, die  in een oplage van 20.000 zal worden verspreid.

De eerste Goirlese Reuzenoptocht vindt plaats vijftig jaar na de laatste Sint Jansstoet van 1968. Mis de Reuzenoptocht niet. Noteer 7 oktober 2018 alvast in uw agenda!

ACTIVITEITEN OP HET KLOOSTERPLEIN
Op het Kloosterplein en directe omgeving zal het op 7 oktober bruisen van de activiteiten:
–  voor en tijdens de Reuzenoptocht treden discoshow Memory Lane en de band Back in Time op;
–  kinderen kunnen meedoen met reuzen tekenen. De tekenactiviteiten worden begeleid door leden van Atelier ’78. Voor de mooiste tekeningen zijn er leuke prijzen beschikbaar. De tekeningen worden beoordeeld  door een jury van leden van de jeugdgemeenteraad;
–  kinderen kunnen deelnemen aan een Reuzenspeurtocht: antwoorden achterhalen op vragen over de reuzen en reuzinnen in de optocht. Kinderen die meedoen krijgen een leuke attentie;
–  voor kinderen worden verhalen over reuzen verteld;
–  reuzendans van een aantal reuzen en reuzinnen. Erg leuk om hen te zien dansen!;
–  gasterij De Commanderie verzorgt eten en drinken;
–  momenteel wordt met een aantal Goirlese restaurants bekeken of het haalbaar is gerechten van streekproducten te presenteren.

De festiviteiten worden afgesloten  met een spetterend optreden van de welbekende band Ogham.
Alles bij elkaar zal het een bijzonder Bourgondisch festijn worden.

SCHITTEREND SCHOUWSPEL
De Reuzenoptocht biedt een geweldig schouwspel en veel kijkplezier voor de inwoners van Goirle en Riel en iedereen uit de verre omgeving. Zij zullen een prachtige stoet van kleurrijke reuzen en reuzinnen, begeleid door diverse muziekgroepen, aan zich voorbij zien trekken. Tevens brengt Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel  met dit evenement de reuzencultuur en de traditie van reuzenoptochten onder de aandacht van de toeschouwers.

Wij beogen van de Reuzenoptocht in Goirle een traditie te maken, waarin om de 5 jaar een Reuzenoptocht door Goirle trekt.

Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel weet zich gesteund, ook in financiële zin, door de gemeente Goirle, die de Reuzenoptocht ziet als een vernieuwend project met een bijzondere kwaliteit.

In het Goirles Belang, op onze Facebook pagina en op onze geactualiseerde website www.reuzengildegoirle-riel.nl  informeren  wij u de komende tijd verder over de ontwikkelingen rond de eerste Goirlese Reuzenoptocht.

GOIRLESE REUZIN EN RIELSE REUS IN WENDUINE EN IN REUZENPARADE TILBURG20180707_063_wenduine
Reus Toon mee `t vèèreke en reuzin Johanna Abcovia namen zaterdagavond  7 juli jl. deel aan de grote Reuzenstoet in Wenduine (West Vlaanderen). Onder grote belangstelling trokken meer dan 50 giganten met hun begeleiders en muziekgezelschappen door de zonnige straten van het stadje aan de Belgische kust. De kleurrijke optocht was circa 3 kilometer lang, begon om 20.30 uur en eindigde om 22.30 uur.  

Op zondagmiddag 29 juli, de laatste zondag van de Tilburgse Kermis werd evenals vorig jaar een

 Reuzenparade in het centrum van de stad gehouden. De kleinschalige, maar mooie optocht trok deels langs de kermisattracties. Het was evenals in 2017 een leuke en plezierige Reuzenparade.

Zowel in Wenduine als in Tilburg waren de Goirlese reuzin en de Rielse reus weer reusachtige ambassadeurs van Goirle en Riel.

DEELNAME AAN REUZENOPTOCHTEN EN EVENEMENTEN IN 2018
Naast deelname aan de grote , internationale Reuzenoptocht van Goirle nemen de reus van Riel en de reuzin van Goirle dit jaar nog deel aan de volgende evenementen:
–  zondag 9 september, Roermond.  Voor de  7e keer trekt  een historische optocht als een kleurrijk lint door de straten van het historische centrum. Reuzen zullen in deze optocht een prominente rol spelen;
–  zondag 16 september, Bergen op Zoom. Hier vindt dan de Stoet der Stoeten plaats, een grote presentatie van alle lopende cultuur in Noord- Brabant en Belgisch Brabant. Onder lopende cultuur vallen verschillende cultuurelementen zoals gilden, harmonieën, reuzen, straattheater.

VRIEND VAN DE GOIRLESE REUZIN EN DE RIELSE REUS
Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel zet zich in voor het beheer en het voortbestaan van de reuzin van Goirle en de reus van Riel en voor het behoud van de reuzencultuur.

Draagt u de reuzin en de reus een warm hart toe, wordt dan Vriend van Johanna Abcovia en Toon mee `t vèèreke. U bent al vriend voor € 2,50 per maand. Verschillende mensen zijn nu al voorgegaan!

U kunt zich aanmelden via e-mail m.v.d.tillaart@kpnplanet.nl of door te bellen naar 013 5346700.

Kijk voor informatie eens op onze Facebook pagina en op onze geactualiseerde site www.reuzengildegoirle-riel.nl

Mathieu van den Tillaart

Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel

 

Goirlese Reuzenoptocht komt er aan! (3)

een uniek en schitterend evenement!img_1486

De voorbereiding van de eerste Goirlese Reuzenoptocht ooit  op zondagmiddag 7 oktober 2018 is in volle gang. Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel  is stevig bezig om de reuzenoptocht  vorm en inhoud te geven. Het wordt  een grote, internationale Reuzenoptocht van 32 reuzen, reuzinnen en reusjes, begeleid door diverse muziekgroepen. De deelnemende reuzen zijn afkomstig uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië. De Goirlese reuzin Johanna Abcovia  en de Rielse reus Toon mee ’t Vèèreke  zullen  gastvrouw en gastheer zijn.  De reuzen en reuzinnen worden vanaf 10.00 uur opgebouwd op het Havep-terrein aan de Bergstraat. Vandaar trekt rond 13.45 uur een kleurrijke en imposante stoet op de eerste zondag van oktober 2018 door het Goirlese centrum. De eerste Goirlese Reuzenoptocht vindt plaats vijftig jaar na de laatste Sint Jansstoet van 1968. Noteer 7 oktober 2018 alvast in uw agenda!
Ook de activiteiten rond de reuzenoptocht  zijn al  voor een groot deel rond.  Alles bij elkaar zal het een bijzonder Bourgondisch festijn worden.

Activiteiten op het Kloosterplein
Voor en tijdens de Reuzenoptocht zullen op het Kloosterplein discoshow Memory Lane en de band Back in Time optreden. De vereniging Recreatie en Toerisme heeft inmiddels Goirlese ondernemers gevraagd zich te presenteren en/of deel te nemen aan een kleine, intieme “streekmarkt”. Kinderen kunnen meedoen aan een wedstrijd reuzen tekenen. Ook worden op het Kloosterplein voor kinderen verhalen over reuzen verteld. Daarnaast wil Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel nog enkele activiteitenvoor kinderen organiseren.
Na afloop van de Reuzenoptocht zullen de deelnemende reuzen en reuzinnen nog enige tijd opgesteld staan op het Kloosterplein of directe omgeving. Enkele reuzen en reuzinnen voeren daar dan een reuzendans uit. Erg leuk om hen te zien dansen!
De festiviteiten worden afgesloten  met een spetterend optreden van de welbekende band Ogham.

Schitterend schouwspel
De Reuzenoptocht biedt een geweldig schouwspel en veel kijkplezier voor de inwoners van Goirle en Riel en verre omgeving. Zij zullen een prachtige stoet van kleurrijke reuzen en reuzinnen, begeleid door diverse muziekgroepen, aan zich voorbij zien trekken. Tevens brengt Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel  met dit evenement de reuzencultuur en de traditie van reuzenoptochten onder de aandacht van de toeschouwers.

Wij beogen van de Reuzenoptocht in Goirle een traditie te maken, waarin om de 5 jaar een Reuzenoptocht door Goirle trekt.
Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel weet zich gesteund, ook in financiële zin, door de gemeente Goirle, die de Reuzenoptocht ziet als een vernieuwend project met een bijzondere kwaliteit.
Ook via onze Facebookpagina op www.reuzengildegoirle-riel.nl  informeren  wij u de komende tijd regelmatig over de ontwikkelingen rond de eerste Goirlese Reuzenoptocht.

Vriend van de Goirlese reuzin en de Rielse reus
Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel zet zich in voor het beheer en het voortbestaan van de reuzin van Goirle en de reus van Riel en voor het behoud van de reuzencultuur.

Draagt u de reuzin en de reus een warm hart toe, wordt dan Vriend van Johanna Abcovia en Toon mee `t vèèreke. U bent al vriend voor € 2,50 per maand. Verschillende mensen zijn nu al voorgegaan!
U kunt zich aanmelden via e-mail m.v.d.tillaart@kpnplanet.nl of door te bellen naar 013 5346700.

Mathieu van den Tillaart
Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel

Goirlese Reuzenoptocht komt er aan! (2)

een uniek en schitterend schouwspel_dsc1126

De voorbereiding van de eerste Goirlese Reuzenoptocht ooit  op zondagmiddag 7 oktober 2018 verloopt voorspoedig. Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel  is stevig bezig om de reuzenoptocht  vorm en inhoud te geven. Het wordt  een grote, internationale Reuzenoptocht van 32 reuzen, reuzinnen en reusjes, begeleid door diverse muziekgroepen. De deelnemende reuzen zijn afkomstig uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië. De Goirlese reuzin Johanna Abcovia  en de Rielse reus Toon mee ’t Vèèreke  zullen  gastvrouw en gastheer zijn.  De reuzen en reuzinnen worden opgebouwd op het Havep-terrein aan de Bergstraat . Vandaar  trekt een kleurrijke en imposante stoet  op de eerste zondag van oktober 2018 door het Goirlese centrum. De eerste Goirlese Reuzenoptocht vindt  plaats vijftig jaar na de laatste Sint Jansstoet van 1968. Noteer 7 oktober 2018 alvast in uw agenda!
Ook de activiteiten rond de reuzenoptocht, die plaats vinden op het Kloosterplein, zijn al voor een groot deel rond. Alles bij elkaar zal het een bijzonder Bourgondisch festijn worden.

Activiteiten op het Kloosterplein
Op het Kloosterplein zullen op zondagmiddag 7 oktober 2018 een aantal muzikale optredens plaatsvinden. De vereniging Recreatie en Toerisme heeft inmiddels Goirlese ondernemers gevraagd zich te presenteren en/of deel te nemen aan een kleine, intieme “streekmarkt”. Ook voor kinderen zal  Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel  enkele activiteiten organiseren. Daarnaast worden voor kinderen verhalen over reuzen verteld.
Na afloop van de Reuzenoptocht zullen de deelnemende reuzen en reuzinnen nog enige tijd opgesteld staan op het Kloosterplein of directe omgeving. Enkele reuzen en reuzinnen voeren daar dan een reuzendans uit. Erg leuk omhen te zien dansen!
De festiviteiten worden afgesloten  met een spetterend optreden van de welbekende band Ogham.

Schitterend schouwspel
De Reuzenoptocht biedt een geweldig schouwspel en veel kijkplezier voor de inwoners van Goirle en Riel en verre omgeving. Zij zullen een prachtige stoet van kleurrijke reuzen en reuzinnen, begeleid door diverse muziekgroepen, aan zich voorbij zien trekken. Tevens brengt Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel  met dit evenement de reuzencultuur en de traditie van reuzenoptochten onder de aandacht  van de toeschouwers.
Wij beogen van de Reuzenoptocht in Goirle een traditie te maken, waarin om de 5 jaar een Reuzenoptocht door Goirle trekt;

Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel weet zich gesteund, ook in financiële zin, door de gemeente Goirle, die de Reuzenoptocht ziet als een vernieuwend project met een bijzondere kwaliteit.Ook via onze Facebookpagina op  www.reuzengildegoirle-riel.nl  informeren  wij u de komende tijd regelmatig over de ontwikkelingen rond de eerste Goirlese Reuzenoptocht.

VRIEND VAN DE GOIRLESE REUZIN EN DE RIELSE REUS
Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel zet zich in voor het beheer en het voortbestaan van de reuzin van Goirle en de reus van Riel en voor het behoud van de reuzencultuur.
Draagt u de reuzin en de reus een warm hart toe, wordt dan Vriend van Johanna Abcovia en Toon mee `t vèèreke. U bent al vriend voor € 2,50 per maand. Verschillende mensen zijn nu al voorgegaan! U kunt zich aanmelden via e-mail m.v.d.tillaart@kpnplanet.nl of door te bellen naar 013 5346700.

Mathieu van den Tillaart
Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel

Goirlese Reuzenoptocht 2018 komt er aan!een uniek en schitterend evenement

Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel is reuzeverheugd dat wij  op zondagmiddag 7sticker-vr-w oktober 2018 een Reuzenoptocht door het centrum van Goirle kunnen laten rondtrekken. U kunt deze datum maar alvast in uw agenda noteren.

Een uniek evenement want niet eerder trokken er reuzen en reuzinnen door Goirle.

De eerste Goirlese Reuzenoptocht vindt  plaats vijftig jaar na de laatste Sint Jansstoet van 1968.
Op  de eerste zondag  van oktober 2018 zijn de Goirlese reuzin Johanna Abcovia  en de Rielse reus Toon mee ’t Vèèreke  gastvrouw en gastheer van in ieder geval zo’n twintig Brabantse reuzen en reuzinnen. Alle Brabantse reuzen en reuzinnen zijn inmiddels uitgenodigd om aan de optocht deel te nemen. Samen met diverse muziekgezelschappen zullen de reuzen en reuzinnen in een imposante stoet door het Goirlese centrum trekken.

Indien de financiële middelen het toelaten, zullen wij nog een aantal Belgische reuzen en reuzinnen uitnodigen waardoor de Reuzenoptocht  een internationaal tintje krijgt.
Naast de Reuzenoptocht willen wij een aantal activiteiten laten plaatsvinden met name op het Kloosterplein zodat het alles bij elkaar een Bourgondisch festijn wordt.

SCHITTEREND SCHOUWSPEL

De Reuzenoptocht biedt een schitterend schouwspel en veel kijkplezier voor de inwoners van Goirle en Riel en verre omgeving. Zij zullen een prachtige stoet van kleurrijke reuzen en reuzinnen, begeleid door diverse muziekgroepen, aan zich voorbij zien trekken. Tevens brengen  wij met dit evenement de reuzencultuur en de traditie van reuzenoptochten onder de aandacht  van de toeschouwers.
Na afloop van de reuzenoptocht  worden de deelnemende reuzen en reuzinnen opgesteld op diverse plekken in het centrum van Goirle.

Wij beogen van de Reuzenoptocht in Goirle een traditie te maken, waarin om de 5 jaar een Reuzenoptocht door Goirle trekt;

Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel weet zich gesteund, ook in financiële zin, door de gemeente Goirle, die de Reuzenoptocht ziet als een vernieuwend project met een bijzondere kwaliteit.

In het Goirles Belang en via onze facebookpagina op  www.reuzengildegoirle-riel.nl zullen wij u de komende tijd nader informeren over de ontwikkelingen rond de eerste Goirlese Reuzenoptocht.

VRIEND VAN DE GOIRLESE REUZIN EN DE RIELSE REUS

Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel zet zich in voor het beheer en het voortbestaan van de reuzin van Goirle en de reus van Riel en voor het behoud van de reuzencultuur.
Draagt u de reuzin en de reus een warm hart toe, wordt dan Vriend van Johanna Abcovia en Toon mee `t vèèreke. U bent al vriend voor € 2,50 per maand. Verschillende mensen zijn nu al voorgegaan! U kunt zich aanmelden via e-mail m.v.d.tillaart@kpnplanet.nl of door te bellen naar 013 5346700.

Mathieu van den Tillaart
Stichting Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel